Mat

Lammstyckning

 

Jenny har familj ute i Stockholms, eller snarare Norrtäljes skärgård. Hennes farbror har lamm och en gång om året får vi möjlighet att köpa ett lamm! 

Jag tycker det är så sjukt nice. Dels att köpa något som är bra, djuren är frigående, inte proppade med antibiotika, onödig stress eller annan skit. 

Priset är dessutom bra och bäst av allt, det smakar helt stört gott.

 

Det här är fjärde året vi köper. 

Varje år frågar de om vi vill ha lammet styckat vilket jag aldrig vill. Varje gång får jag dock lite dåligt samvete då det känns som att de tror att jag inte vill ha det styckat för att jag styckar bättre själv. Men sanningen är att stycka kött, eller laga mat är som terapi för mig. Det är dessutom bara en gång om året så jag vill inte förlora den möjligheten. 

 

När jag styckar lamm styckar jag anatomiskt. Det vill säga jag följer leder, kotor och ben. Jag är inte mycket för att såga. Nu lämnade Jennys pappa en såg så jag sågade ut två kotletter bara för sakens skull men föredrar det anatomiska. 

 

 
 
 
 

Själva styckningen tar inte mer än kanske 15-20 min. Det som tar tid är sen att packa ner allt i påsar och att märka allt. Det är det tråkiga med det hela. 

 

 
 
 
 
 

Till middag blev det såklart lamm. Förmodligen det lataste och enklaste man kan göra med ”fula” lammdetaljer. Men det är även en av mina favoriträtter och favoritsätt att tillaga såna här detaljer. 

Lägger upp vad jag gjorde imorgon bitti:)

 

God natt

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - kött - lamm - styckning
1
Roksana

Härligt! När jag var yngre hade vi en "riktig" bondgård och allt var närproducerad och bra. Nu vet man aldrig vad man köper.

Svar: Härligt!
Claudio Hjort