En informativ lunch med italienska gäster

 

En av de roligaste grejerna med mitt jobb är att man lär sig mer och mer för varje dag som går. Vi jobbar mer nästa 70 olika producenter då vi vill jobba med människor som är specialister inom sitt område. Vi köper t.ex inte en salami från han som gör en Parma. Utan vi tar Parma från de som vi tycker gör de bästa och salami från de som gör de bästa salami. 

Ett par gånger per år kommer det hit producenter ofta för något event eller liknande. Igår kväll hade vi två kanon lyckade event. En VIP kväll på NK för deras bästa kunder samt en VIP kväll på COOP huvudkontor. 

Men innan dessa VIP kvällar började passade vi på att samla ihop hela företaget för att äta en gemensam och utbildande lunch ihop. 

 

 
 

Nazzareno Agnoni köper vi inlagda kronärtskockor ifrån samt några olika tapenade. Han berättade om konsten att förädla kronärtskockor. 

 
 

Allt börjar med råvaran. Han använder enbart Romanesco Kronärtskocka. Den odlas i två delar av Lazio. I Nazzarenos del, Sezze Romano är jorden med mineralrik, mer järn. Det ger kronärtskockan mer smak och mer karaktär. Han tillsätter inte massa konserveringsmedel eller annat som bleker eller gör kronärtskockan nu. Du känner smaken av en kronärtskocka, lite sötma i börjar med en lätt beska i eftersmaken. 

 

 
 
 

Paola Calciolari. Henne kan ni dels läsa mer om HÄR. Jag besökte ju Paola i somras. Hantverket imponerar på mig fortfarande. Otroligt. Igår pratade vi mycket om skillnaden på konfektyr, marmellad, mostarda, kompott. Det är här man märket skillnad på olika producenter av såna här produkter. Paola pratade väldigt mycket om vikten av att ha rätt temperatur för att behålla en viss krispighet i frukterna, att kunna hålla upp en skiva päronmostarda och visa att den fortfarande är genomskinlig. Allt är gjort med en noggrannhet som är imponerade. 

 

Om ni vill kan ni idag mellan 10.30-18.30 samt imorgon 10.30-17.00 träffa mig tillsammans med Nazzareno och Paola på NK Saluhall. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

PS, tyvärr har jag inga bilder från nån av VIP kvällarna då det var så mycket att göra att det inte blev nån tid över för fotografering!

Italiana Food Selections - Italiensk mat - agnoni - blogg - food - foodie - foodio - italiana food selections - letamerici - matblogg - mostarda
1