Spaghetti Puttanesca
Spaghetti Puttanesca. En klassiker som representerar min smak väldigt väl. Tomat, vitlök, persilja, sardell, kapris, oliver, chili…Så gott!
Du kan med fördel göra en stor omgång sås så kan du spara i kylen och ta fram för en snabb middag nån kväll!
Till denna rätt ska det serveras Spaghetti. Jag använde ikväll Spaghettoni 100% Italiensk vete från Afeltra. Väldigt smakrik och en pasta med mycket stärkelse. Köp den eller annan Spaghetti av hög kvalitet. Rustichella D’Abruzzo, Pastificio dei Campi, Mancini är exempel på bra pasta producenter.






Du behöver (6 pers)
- 800 gr San Marzano tomat (de jag använder heter inte San Marzano då det växer utanför DOP området)
- 100 gr sardeller i olja
- 70 gr kapris i salt, sköljda
- 50 gr svarta urkärnade oliver, Gaeta oliver annars är taggiasca/liguriska ok!
- 4 vitlöksklyftor
- 1 näve bladpersilja, finhackad
- 1/2 krm peperita nr 9, Habanero Chocolate
- EVOO Viola
- Salt
- Pastavatten
- Finhacka vitlök och sardeller.
- Fräs vitlök och sardeller i lite EVOO på medeltemp ca 5 min. Vitlöken ska bli mjuk och sardellerna ”smälta”.
- Tillsätt tomat, chili, kapris och oliver. Sänk tempen till låg och låt puttra 30-40 min. Smaka av med mer salt. OBS! Var försiktig med sat. Det är mycket salt i både kapris, oliver och sardeller. Jag saltade inte såsen alls.
- Koka Spaghetti enligt anvisningar på paketet men dra bort 3 minuter! Räkna 100 gr pasta per person.
- Räkna 1 stor slev sås per person.
- Blanda den kokta pastan med rätt mängd sås.
- Tillsätt 1/2 dl slev pastavatten.
- Rör om på hög temp på spisen ca 1 min.
- Slå av plattan. Rör om mer.
- Tillsätt persilja och låt vilja 3 minuter.
Smaklig måltid!
Ciao ciao
/Claudio







Ciao! Detta får det bli på måndag :) Trevlig helg.