Mat

Julbordsprovning

 
 
 
 
 
 

I december månad är det svårt att gå ut och äta utan att hamna på ett julbord. På gott och ont kan jag tycka. Jag ÄLSKAR julbord, eller julen i sin helhet egentligen. En tid för familj, god mat, vila osv. För mig ligger julen väldigt nära hjärtat. Som påsken. Jag har i stort sett ingen känsla för midsommar eller nyår dock. Tur att vi alla är olika:)

 

Jag tycker om traditionella julbord. Det som är svårt är att hitta något bra ställe med kvalitet. 

Några av mina favoriter är:

 

  • Operakällaren
  • Fjäderholmarnas krog
  • Gamla Riksarkivet
  • Villa Källhagen
  • Stallmästargården

 

Alla väldigt traditionella ställen. Det jag saknar är något typ slott eller en herrgård som gör ett riktigt pangjulbord av kvalitet i en slottsmiljö. Alla ser vi på kvalitet olika, för många verkar det vara storleken på buffén eller hur stort godisbordet är. För mig handlar det om hur bra råvaror de använder. Hellre mindre men sjukt bra än stort och halvdant. 

 

Men det är svårt att hitta vilket julbord som är bäst i år, vilket som har flest sillar eller vilken som har den med sjönära miljön. Min bästa kompis Johan har börjat jobba på ett riktigt pangjobb. Lite som hotels.com fast för julbord. De heter Julbordmäklarna och gör precis det jag skrev. Antingen klickar man bara in sig och bokar och priset är alltid samma pris som att boka direkt på restaurangen så inga dyra avgifter tillkommer. Fördelen är att man har massa julbord över 300 st att välja mellan på en och samma plattform och har man frågor eller specifika önskemål är det bara att kontakta dem. Funkar lika bra om man är 2 personer eller 1000! Grymt bra tycker jag! 

När det inte är jul har samma gäng Memento Event som sysslar med alla typer av företags event från den lilla kickoffen till den stora sommarfesten. 

 

I söndags var jag och Johan på Stallmästargården. Jag tycker att det är helt klart en av de finaste ställena i Stockholm. Så mysigt!! 

Julbordet var traditionellt och mycket gott. Jag testade igenom det mesta utom skagenröran var allt mycket gott. Litet minus var att de flyttat julbordet från den supermysiga huvudbyggnaden till en sidobyggnad som förvisso är fin men de hade satt in massa extrabord och stolar vilket drog ner mysstämningen lite. 

Höjdpunkten var sillarna tycker jag, det var en bra sillutbud utan massa trams som currysill och typ koriandersill. Traditionella och riktigt bra sillar. Helt i min smak! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 
 

 

date - foodio - foodio matblogg - foodio tips - johan - jul - julbord - julbordmäklarna - memento events - middag - stallmästargården