Spår, lydnad och skyddsarbete

Tänkte att en uppdatering kring Nero är på sin plats. 

I söndags var vi i vanlig ordning i Västerås på hundträning. Det har börjat bli roligare för varje gång då vi märker skillnad på honom, både i hans träning och i vardagen. 

Jag trodde att vi skulle punktmarkera och träna på hans ”problem” mer. Dra i koppel, utfall mot hundar och människor osv. Men vi tränar egentligen väldigt lite sånt. Vi jobbar mycket med att få upp hans motivation, hans vilja att vilja följa oss, vilja bli tränade av oss. Vi jobbar även mycket på mitt och Jennys ledarskap. Nero har tydligt lyckats bli Nr 1 trots att jag ser mig som en ganska tuff person mot honom. Men det är de små sakerna som jag inte ser, där är problemet. Att han blir gosad när han kommer fram till mig, vilket betyder att han i stort sett säger ”klappa mig nu” och såklart gör jag det för det är mysigt. Nu istället. Kommer han fram till mig säger jag åt honom att gå. När han ligger så bjuder jag in honom OM JAG VILL till att komma fram och gosa. Såna små saker jobbar vi på. 

 

Vi börjar träna på en gren som heter IPO, jag vet inte om vi kommer börja tävla inom det men det är ändå roligt. IPO är en tävlingsgren där man jobbar inom spår, lydnad och skyddsarbete. Det är superkul tycker jag och Nero älskar det. Han är supertaggad och glad när vi tränar och efter träningen kan han knappt stå för han är så trött. 

Joel, vår hundtränare menar att jobbar vi upp lydnad, motivation, ledarskap så kommer alla andra problem bara lossna.

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - IPO - Italiana Food Selections - Nero - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - lydnad - rottweiler - skydd - spår