Gör ditt egna kvällste

Sen typ 1 år tillbaka dricker jag inget kaffe på kvällen. Typ efter 18. 

Det började typ med att jag kände att det inte kan vara bra för magen eftersom jag dricker så mycket kaffe på jobbet och på alla möten. Sen innehåller det ju också koffein som i alla fall in hjälper mig att sova bättre. När jag är i Italien dricker jag dock alltid en espresso sent på kvällen men sover ändå  gott. Aja, jag började göra så i alla fall. 

 

Samtidigt tycker jag det är gott med något varmt i kroppen innan man ska sova så jag gick över till te. Men då tänkte jag om jag ändå ska ändra och förbättra kan jag lika gärna på kvällen bara dricka sånt som är koffeinfritt också. 

 

Där har jag börjat experimentera kring Roiboos te men det är inte helt 100 i min smak. Gott men trillar inte av stolen. Örtte är gott, camomille är gott men min favorit är när teet innehåller lakritsrot. När jag var i Italien sist med mamma köpa vi med oss en hel del hem (finns att köpa hemma i Sverige också) så nu har jag satt ihop ett eget, sjukt gott te. 


 

1 burk 

  • 150 gr lakritsrot, i små bitar
  • 36 gr fänkålsfrö
  • 30 gr stjärnanis

 


 

  1. Blanda ihop allt i en burk och förvara torrt. 
  2. När du ska dricka använder jag ca 1 tsk per kopp. 
  3. Häll på kokande vatten och låt dra i 10 minuter.

 

Testa, man sover som en kung efter en kopp av detta!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - Italiensk mat - Stockholm - Sverige - Sweden - blogg - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - matblogg