Dags att lämna paradiset

 

Sista morgonen som vi vaknar upp här på Constance Aiyana. Vi kommer sakna detta ställe något helt otroligt mycket. Jag kan verkligen rekommendera det varmt till alla jag känner. Hotellet saknar ingenting, ja det skulle vara ett gym men annars inget. Personalen är så galet vänlig, detaljerna på hotellet, hur de dukar, lägger blommor på stranden osv. Sen bara färgerna, vit sand, turkost vatten. Har aldrig sett en så vacker strand/hav förr! 

Nej verkligen topp 3 resort jag bott på i mitt liv. Det enda som är uppe och är i nivå med detta är när jag var på Maldiverna. Vissa saker är bättre där och vissa här, men på samma nivå!

Varje middag är unik här. General Maneger Barbara håller hårt i sina idéer och ser på måltider som en föreställning. Hon vill att varje middag ska vara en upplevelse. 

Vi har ätit på stranden, vid poolen, grävt en bar i sanden, alltid med olika dukningar, nya kläder till personalen för de olika teman. Igår kväll var det ”swahili night” och då var det family style diner så de hade dukat ett långbord för alla gästerna på hotellet. 

De berättade lite om språket Swahili och även kring matkulturen. 

Allt serverades från fat av personalen och vi måste ätit säkert en 20 olika rätter. Jag provade såklart allt. 

 
 

Vi har nästan en halvdag här så vi ska både äta frukost och lunch här och såklart njuta lite av solen och havet. Sen bär det av till Stone Town där förmodligen två varmt och betydligt mer intensiva dagar väntar. Men när vi ändå är på Zanzibar ville man ju se Stone Town, tror det blir kul! Sen är ju Jenny lite extra peppad eftersom vi ska se Freddy Mercurys hus där han föddes och jag lkite extra glad för att vi ska gå på matmarkander:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Claudio blogg - Italiana Food Selections - blogg - constanceaiyana - food - foodio - foodio matblogg - foodio recept - foodio tips - jobba på semestern? - local - pemba - pemba island - semester - semestertips - swahili - tanzania - zanzibar