White Safari

 

Godmorgon vänner! 

Idag vaknade vi för första gången upp lite lite mulet väder. Det kommer säkert gå över snart och det gör inte så mycket att huden får vila några timmar. 

På hotellet har de massa olika utflykter som de erbjuder. Jag gillar att göra massa utflykter men just de här resorna på vintern som vi gör är för att andas och vila lite. När vi även betalar så mycket för schyssta hotel vill jag iallafall njuta av hotellet! Jag jobbar ju en del hemma och emellanåt är det skönt att koppla av. Jag gillar inte att bli helt avstängd från jobbet så jag har bett om att fortfarande bli inklippt i mail, nyheter, försäljning osv men lyxen för mig är att kunna svara från solstolen.

Vi kollade igenom pärmen med utflykter och det fanns några som lät roliga. Men en del tog så lång tid att vi tog bort de. Vi valde tillslut en komboutflykt som heter White safari. Då åker man först till en sandbank och sen på snorkling. 

Sandbanken var grymt cool. Det är en ö som "dyker upp" vissa timmar om dygnet. Helt i sand och omgiven av det mest klara och turkosa vattnet jag sett. Måste varit 50-100 meter långgrunt också! 

Vi sprang runt och härjade en del. Eller den biten var mer bara jag, men sen gick vi runt, kollade krabbor och bara sög in ögonblicket. Personalen som var med dukade upp lite färsk frukt och dryck under ett parasoll och la ut underlag så vi kunde lägga oss ner. Kände oss som kungligheter.  

 
 

Efter nästan 2 timmar på ön var det dags att åka och snorkla. Snorklingen här var hästlängder bättre än Zanzibar. Vi såg allt som finns att se precis här. Stenfisk, skorpionfisk, muräna, papegojfisk, änglafisk, clownfisk, koraller osv.. Grymt vackert! 

 

 
 

Vi avslutade kvällen i baren som de grävt ut mitt på stranden. Vi satt tillsammans med de andra gästerna och det är verkligen en mix. Sydafrika, Italien, Österrike, Tyskland, USA och så Sverige. De flesta är något äldre än oss, 40-50 är nog snittet. Men nåt yngre par till och så en del pensionärer njuter av litet såklart! 

 

Verkligen en helt underbar dag!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 
 

 


Claudio - Claudio Hjort - Claudio blogg - constanceaiyana - foodio - foodio matblogg - foodio.nu - pemba - pemba island - semester - tanzania - zanzibar