Bästa Risotton någonsin!

Godmorgon, 

 

Har just packat ihop mina grejer på rummet och strax ska vi checka ut. Vi har hela dagen i Milano då vi flyger hem vid 19:)

 

 
 

 

Gårdagen var grym. Vi promenerade massa, klockade in 24000 steg! Studiebesök på Eataly, besökte en helt sprillans ny stadsdel med skyskrapor och ett speciellt bostadshus som heter Bosco Verticale (den vertikala skogen). De har som det låter byggt mer eller mindre en skog på en fastighet som enligt många kommer vara framtidens sätt att odla spannmål osv. Grymt häftigt. 

 

Vi åt lunch på något som heter Trattoria della Pesa. Det var enligt mig hittills den bästa restaurangen vi varit på denna resa (och då har vi ätit gott alla måltider) men deras risotto Milanese var den bästa risotto jag ätit någonsin. Så stort tips är ni i Milano och vill äta traditionellt, gå till Trattoria della Pesa. 

 

 
 

 

Efter lunch lämnade jag gruppen för lite egen shoppingtid. Självklart ett besök på min favoritbutik Armani på Via Manzoni och sen nån timme på varuhuset la Rinascente. Efter 3 timmar shopping började min AMEX brinna så gick tillbaka, tog en dusch för att sen åka till middagen. 

 

Gårdagens middag var på en Jazzklubb så det var konsert samtidigt som man åt. Bra mat för att va på klubb och riktigt coolt att se hur Jazzfolket verkligen lever in i musiken, Jag själv förstår det inte men uppskattar att se och höra:)

 

 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio blogg - Italiana Food Selections - Italiana food Selections - antica trattoria della pesa - foodio - foodio matblogg - milano - risotto - traditionell mat