Penne all'arrabbiata



· 500 gr Penne Lisce, Rustichella D'Abruzzo
· 1 burk Corbarino tomater från Italiana Vera
· 2 vitlöksklyftor
· 2 msk EVOO
· Salt
· Persilja
· Chilipeppar från Peperita
1. Finhacka vitlöken.
2. Fräs vitlök i EVOO så löken blir gyllenbrun men inte bränd.
3. Häll på tomaterna och låt koka upp
4. Sänk temperaturen och låt puttra på medelvärme ca 30 min.
5. Smaka av med salt.
6. Koka pastan enligt anvisningar på paketet men dra av 2 minuter.
7. Spara 1 dl pastavatten.
8. Häll av pastan och blanda med tomatsåsen och hälften av pastavattnet.
9. Blanda runt ordentligt, lägg på ett lock och låt vila i 2–3 minuter.
10. Tillsätt eventuellt mer pastavatten om det blivit torrt.
11. Tillsätt chili efter smak och blanda även i 2-3 msk finhackad persilja.
12. Servera på varma djupa tallrikar och såklart toppa generöst med en riktigt bra EVOO!
