Bruschetta med vitkål och Parmigiano

Enkel att göra och känns lyxig att severa. Servera som plockmat, förrätt eller tillbehör till varmrätten.
Du behöver (4 pers)
- 1/4 vitkål, fint strimlad
- 4 skivor surdegsbröd
- 50 gr Parmigiano Reggiano, fint riven
- 2 vitlöksklyftor, skalad
- Balsamvinäger, lagrad, densitet på över 1,32
- EVOO
- Salt
- Peppar
Gör såhär
- Blanchera den strimlade vitkålen i saltat vatten. Låt svalna.
- Finhacka den ena vitlöksklyftan och fräs i lite evoo utan att den bränns.
- Slunga runga den blancherade vitkålen i stekpannan med olja och vitlök så vitkålen bli ljummen.
- Rosta/grilla brödet så det får fin färg.
- Gnid in bägge sidorna av brödet i vitlök.
- Lägg upp på ett fat.
- Lägg på 1-2 msk av vitkålen på varje bruschetta.
- Var generös med parmigianon, den ska nästan täcka bruschettan.
- Toppa med några droppar balsamici och en rejäl stråle kraftig EVOO!





Ciao ciao
/Claudio