Ciao Firenze!

(null)

Varje gång jag landar i Italien känner jag en doft, kan inte riktigt beskriva den men det är för mig Italien. En glädje och värme sprider sig alltid inom mig hur kort eller lång tid jag har framför mig här. 

Denna gång är det tre nätter, en i Florens och en i Greve in Chianti. Vi flög till Milano, tog tåget till Florens, hyrde bil och körde till Greve. En magisk liten by. Alla som inte vet vad det är, googla på det och ni som vet men inte varit här ÅK HIT. Höjdpunkten i denna by är Falorni. Slaktarfamiljen som sedan 1729 drivit Macelleria Falorni som idag gör enligt mig några av världens bästa salami. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Vi tog en Aperitivo direkt med Stefano Bencista Falorni när vi kom fram följ av middag i en närliggande by. Sjukt bra mat och kul att man känner igen råvarorna och producenterna. Parmigiano från Gennari, Pecorino från Fattoria Buca nuova, chark från Falorni. Jag blir faktiskt väldigt stolt över att helt ärligt kunna säga att vi levererar några av VÄRLDENS bästa produkter till Sverige. Det säger jag inte som säljare eller ägare, fråga folk i branchen här nere.

Nu måste jag sova, ska försöka komma upp och springa imorgon innan jobbet.

Godnatt, 

Ciao ciao

/Claudio
chianti - claudio hjort - falorni - foodio - greve
1
Anonym

Ciao, riktigt trevlig liten by, var där i somras och köpte givetvis med oss god SALAM. Även ett schysst keramik fat ifrån grannen. Anders